U toku pripreme za internacionalni festival Prijateljstva

Mjesec dana dijeli nas od 21 po redu internacionalnog  festivala prijateljstva.Organizacioni odbor užurbano radi na pripremi programskih sadržaja koji će i ove godine od 1-7 augusta biti za sve uzraste i ukuse. Po prvi put bit će urađen i dokumentarni film o 20 godina postojanja festivala a ruke prijateljima iz cijelog svijeta Goražde će pružiti 1 augusta.

-Festival će trajati 7 dana od 1- 7 avgusta i bit će tu pozorišnih predstava,projekcije filmova,promocija knjiga,sajam zanatstva,radionice za najmalđe,ulični svirači i plesači,igre na žanju malonogometni turnir za najmlađe,smotra folklora i još mnogo drugih saržaja kazao je Muhamed Ramović gradonačelnik Goražda.Pored pomenutih glavnina programskih sdražaja odvijat će se na glavnom stejdžu ispred Gradske dvorane Mirsad Hurić. I ove godine Organizacioni odbor dao je priliku mladima da otvore festival prijateljstva a pored domaćih muzičara ove godine očekuje se i nastup velikih zvijezda.

-Mi će i ove godine pružiti priliku mladima našeg grada.Oni će nositi festivalsku zastavu,podići je na jarbol,najlamdji će ukratsiti ceremenoji svečanog otvaranja.Što se tiče muzičkih nastupa i tu će biti za sve ukuse od secdaha,folka do pop-roka. Prve festivalske večeri nastupat će Enes Begović dok će festival zavoriti nastup Halida Bešlića. Tu su i Crvena Jabuka,Osvajači, Emir Frozen Camels i svakako još mnogo izvođača kako iz BiH tako i drugih zemalja,kazao je gradonačelnik Ramović i dodao kako je i ove godine budžet Festivala oko 80.000 KM.Što se tiče programa Festivala prijateljstva Goražde 2018 on je u finalnoj izradi i za 7-10 dana trebala bi da bude završen i konačan programa kada će se krenuti u njegovo štampanje sa tačnim satnicama i mjestima događanja na 21 inetrnacionalnom festivalu prijateljstva.