Ozvaničen početak realizacije projekta sanacije krovnih konstrukcija u Vitkovićima

Stavljanjem potpisa na ugovor vrijedan 217.000 KM gradonačelnika Goražda Muhameda Ramovića i predstavnika firme Kaya Kompani od danas je ozvaničen početak realizacije projekta sanacije krovnih konstrukcija u naselju Vitkovići koji bi se trabao okončati za dva mjeseca.

Ovim je ozvaničen početak rješevanja dugogodišnjeg  gorućeg problema stanara u potkrovnim stanovima.O njihovoj sanaciji govorilo se godinama a konkretne aktivnosti desile su se krajem prošle godine kada je Savjet MZ Vitkovići uputio apel prema federalnom  ministarstvu okoliša koje se odazvalo i odobrilo iznos od 150.000 KM.

Na pomoć i podršku federalnog ministarstva okoliša pridružio se i grad Goražde koji je uz provedbu potrebnih zakonskih procedura u ove namjene izdvojio 67.000 KM. No i taj iznos neće biti dovoljan za pokrivanje svih zgrada, tako da su iz gradske uprave Goražde najavili  nastavak aktivnosti na obezbjeđenju novih sredstava za završetak pokrivanja preostalih zgrada u Vitkovićima, ali i i rješevanje pitanja sancaije zgrada i potkrovlja u Titovoj Ulici u Goraždu.