Okončan upis u prve razrede srednjih škola: Upisano ukupno 213 učenika

Najviše učenika ove godine upisalo je Srednju tehničku školu „Hasib Hadžović“ za koju je i vladalo najveće interesovanje.

Prema riječima direktora Rifeta Bečića od 106 prijavljenih, prijemne ispite položilo je 97, a u konačnici je primljeno 82 učenika.
U prvom upisnom roku popunjeno je odjeljenje mašinskog tehničara sa 28 učenika  te hemijski tehničar – biotehnolog gdje je upisano 26. U drugom upisnom roku 28 učenika upisano je u kombinovano odjeljenje tehničar informatike i računarstva i saobraćajni tehničar.
U  Mješovitoj srednjoj školi „Enver Pozderović“ upisano je 67 učenika. Direktorica ove škole Mula Imamović ističe da su najviše interesovanja i ove godine svršeni osnovci pokazali  za Opću gimnaziju čije je odjeljenje sa 28 učenika popunjeno u prvom upisnom roku, u drugom je upisano odjeljenje poljoprivrednih teničara koje će brojati 20 učenika dok će se za zvanje ekonomskog tehničara – smjer bankarstvo i osiguranje takođe po EU VET programu, školovati 19 učenika.
U Srednjoj stručnoj školi „Džemal Bijedić“ upisano je ukupno 64 učenika. Prema riječima direktora Admira Kurtovića, u prvom uspisnom roku upisano je kombinovano odjeljenje CNC operater/zavarivač sa 24 učenika, kombinovano odjeljenje građevinske struke brojat će 22, dok je u odjeljenje krojač upisano 18 učenika.