BPK : Informacija Uprave policije

Dana 06.07.2.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. st.3 KZ F BiH, protiv osumnjičenog T.B., nastanjenog u  Višegradu.

Dana 06.07.2.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Teška krađa” iz člana 287 KZ F BiH, protiv osumnjičenih Dž.M., i B.A., iz Sarajeva.

Dana 06.07.2018.godine u 11,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se službenik Kantonalne uprave za inspekcijske poslove BPK-a Goražde i prijavio da u mjestu Pargani, Grad Goražde lice S.Z., potkopava put, te da mu je potrebna asistencija policije. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policje MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i obavjestila da im se obratio i predsjednik MZ Goražde III i prijavio da mu je gore navedeno lice upućivao ozbiljne prijetnje. Protiv S.Z., podnešena je prekršajna prijava zbog ugrožavanja sigurnosti i izazivanja osjećanja ugroženosti drugog lica, prijetnjom da će napasti na njegov život i tjelo, iz čl.7 st. 3 t.a  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dana 06.07.2018.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a  BPK Goražde  su licu D.S., iz Goražda uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira, zbog drskog ponašanja.

Dana 07.07.2018. godine policijski službenici Uprave policije MUP-a  BPK Goražde su licu H.A., iz Goražda uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira, zbog drskog ponašanja.

Dana 08.07.2018.godine u  12,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se T.M., iz Goražda i prijavio da mu je izvršen nasilan ulazak u podrumske prostorije zgrade u ul.1 Maj br.32, Grad Goražde iz kojih je otuđeno jedno biciklo marke “TREK”. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj.  Dalji rad na događaju je u toku.