GORAŽDE DOMAĆIN 15. SPORTSKIH IGARA RVI BIH

U  Goraždu se ovog vikenda održavaju 15. Sportske  igre RVI BIH čiji je organizator Savez ratnih vojnih invalida FBIH.

Safet Sijerčić predsjednik Saveza RVI „Sinovi Drine“ BPK Goražde koje je domaćin ovog događaja,   potvrdio je Feni da je sve spremno za doček učesnika i gostiju koji se očekuju danas u popodnevnim satima.

„ Očekujemo oko 350 učesnika i gostiju ovih jubilarnih igara koje će biti otvorene sutra. Predviđeno je takmičenje u osam sportskih disciplina i sigurni smo da ćemo biti dobri domaćini“ – kazao je Sijerčić.

Prema njegovim riječima, kantonalni Savez RVI u program je uvrstio i odeđene novine, u namjeri da sve one koji tokom vikenda budu boravili u Goraždu, upozna sa herojskom prošlošću grada na Drini.

„ Ovo je „Grad heroj“ i zbog toga će se učesnici će se sutra najprije okupiti na izletištu Rorovi gdje će biti održan historijski čas, nakon čega će uz polaganje cvijeća na spomen obilježja, biti odata počast poginulim braniocima i pripadnicima MUP-a BPK Goražde te poginuloj djeci Goražda. U Islamskom kulturnom centru (IKC) održat će se okrugli sto o ratnim dešavanjima u Goraždu 1992-1995. gdje će biti prikazan i film Ambasade Turske u BIH“ – pojasnio je Sijerčić.

Nakon svečanog otvaranja sportskih igara u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“  previđeno je i otvaranje izložbe ratnih fotografija Goražda kao i postavka fotografija Ambasade Turske u BIH.

Kako je najavljeno, povodom 15. Sportskih igara RVI BiH u Goraždu će boraviti i ambasador Republike Turske u BIH Haldun Koc te federalni ministar za pitanja boraca i invalida  odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević kojem će biti dodjeljeno posebno priznanje.