Veče uspješnih poslovnih priča: Uručena priznanja i zahvalnice najuspješnih privrednim društvima u Goraždu

Vlada kantona u saradnji sa Udruženjem poslodavaca organizirala manifestaciju pod nazivom „Večer uspješnih poslovnih priča“ na kojoj su dodjeljena priznanja privrednim društvima. „Pobjeda Rudet“, „ Okac“ i „ Unis Ginex“ dobili su priznjanja kao kompanije koje su u posljednje tri godine prednjačile po sveukupnim prihodima i uplati poreza na dobit. Dok su „Prevent Components“,, „ Pobjeda Tehnology“ i „ Emka Bosnia“ dobili zahvalnice za doprinos javnim budžetima kroz uplatu poreza na dobit, te sveukupnom privrednom i ekonomskom razvoju ovog prostora.

„Pobjeda Rudet“ jedna je od tri firme iz Goražda koja je u posljednje tri godine prednjačila po sveukupnim prihodima i uplati poreza na dobit. Uspjeh ove kompanije u predhodnoj godini ogleda se i u povećanju izvoza te izlasku na nova tržišta i to daleke Australije, Maroka te Južnoafričke Republike.

–Vlada je prepoznala trud i rad koji mi kao uprava „Pobjede Rudet“ činimo kako za našu firmu i vlasnika firme tako i za zajednicu gdje je firma registrovana. To je jedna pozitivna priča gdje neko prepozna i simbolično nagradi na izvjestan način uloženi naš trud –kaže  Muhamed Hubanić, direktor kompanije „Pobjeda Rudet“.

Priznjanja su dodjeljena i firmi „Unis Ginex“ koja je u 2017 godini ostvarila prihode od skoro 48 miliona maraka i gdje je trenutno uposleno 678 radnika, kao i firmi „Okac“ koja upošljava 50 radnika.

–Mi se zahvaljujemo u ime našeg kolektiva u ime svih zaposlenih i uprave na priznanju. Mislim da je zasluženo, to govore rezultati. Sve ovo odraz je jednog velikog zalaganja i odricanja svih uposlenika našeg kolektiva –istakao je Almir Dragolj, izvršni direktor za proizvodnju „Unis Ginex“ Goražde.

Vlada Kantona i Udruženje poslodavaca prigodnim poklonima zahvalili su direktorima kompanija koje kroz svoj rad izdvajaju značajna sredstva za zapošljavanje novih radnika, značajno doprinose javnim budžetima kako kantona tako i lokalnih zajednica, te na koncu doprinose sveukupnom privrednom i ekonomskom prosperitetu ovog prostora.

Zahvalnice „ za doprinos javnim budžetima u Bosansko -podrinjskom kantonu Goražde kroz uplatu poreza na dobit, te sveukupnom privrednom i ekonomskom razvoju“ dodjeljenje su i firmama „Prevent Components“, „Pobjeda Tehnology“ i „ Emka Bosnia“.