Više od 400 učesnika uz isticanje zastava ratnih brigada prodefilovalo gradom uoči otvaranja 15. sportskih igri RVI BiH

Goražde je domaćin 15.-ih sportskih igri ratnih vojnih invalida Bone i Hercegovine. Četiri stotine RVI iz svih dijelova države uz istaknute zastave ratnih brigada prodefilovalo je gradom na Drini. Defilu je prethodio hisorijski sat na Rorovima, a delegacije federalnog i kantonalnih saveza , kao i federalnog i kantonalnog ministarstva za pitanja boraca i drugih nivoa vlasti položile su cvijeće na spomen obilježju braniocima Goražda. Okupljanje u gradu heroju za njih je poseban doživljaj naglasli su ratni vojni invalidi.

„Ushićen sam i naježen kada se prisjetim šta je ovo naše Goražde sve preživjelo, a mislim da su i ovi naši sportisti, gazije, borci, invalidi, impresionirani svim ovim i ove igre će biti posebne za sve njih“- kazao je Esad Delić, predsjednik S RVI F BiH. Učenjem fatihe i polaganjem cvijeća, delegacije RVI i predstavnika vlasti federacije BiH , BPK i Grada Goražda odale su počast i ubijenoj djeci Goražda.

Defile ulicama grada završio je ispred gradske dvorane koja je samo jedna od lokacija na kojoj će se ratni vojni invalidi natjecati naredna dva dana u niz sportskih disciplina.