Učesnici Interkulturalnog kampa „Strgačina – Rudo“ odali počast ubijenoj djeci Goražda

Učesnici ovogodišnjeg ljetnog Interkulturalnog kampa koji se održava u mjestu Strgačina u Rudom, danas su boravili u gradu na Drini. Mladi iz Sarajeva, Zenice, Foče i Rudog, odali su počast ubijenoj djeci Goražda u periodu 1992 – 1995. godina pokazujući da razumiju i dijele bol njihovih porodica. Poručili su da budućnost žele graditi u miru uz  međusobnu toleranciju, ljubav i pomirenje, što je i odlika kampa u kojem učestvuju.

Milena Kujundžić predsjednica Udruženja „Nada“ iz Rudog koje je uz podršku američke ambasade organizator kampa, ističe da je to kamp prijateljstva, nade, inkluzije i budućnosti. Naglasila je da kamp promoviše istinske ljudske vrijednosti i da su svi učesnici jednaki

I učesnici kampa potvrđuju da je najveća vrijednost ovakvih susreta  sklapanje prijateljstava i razvijanje dobrih odnosa među ljudima.

Interkulturalni kamp Strgačina – Rudo koji je u protekle četiri sedmice  okupio više od 250 učesnika članova udruženja sa posebnim potrebama i učenika osnovnih škola sa područja cijele BiH, s ciljem povezivanja mladih ljudi, biće završen u četvrtak.