Sarajevo pred prolazom protiv Banantsa, Široki u teškoj misiji kod Domžala

Sarajevo je u prvom meču u gostima slavilo rezultatom 2:1, a golove su postigli Ahmetović i Halilović. Taj rezultat je ekipu Sarajeva stavio na korak od plasmana u drugo pretkolo, ali na Koševu ne smije biti opuštanja.

Trener Bordo tima Husref Musemić u ovom meču ne može računati na dva igrača, a to su Crepulja i Bekić. Musemić se nada povratku navijača na stadion te predstavi koja će zadovoljiti ukuse navijača.

“Rezultat iz prve utakmice daje nam za pravo da se nadamo prolazu. Moramo biti pametni i disciplinovani. Želimo povratak navijača obilježiti dobrom igrom i pobjedom. Osnovni cilj je da prođemo. Svi igrači su na raspolaganju osim Crepulje i Bekića. Vjerovatno će biti jedna ili dvije izmjene u odnosu na utakmicu u Armeniji”, rekao je Musemić.

Ekipa koja prođe dalje u ovom dvomeču u drugom pretkolu imat će težak zadatak pošto će igrati protiv Atalante ili Fiorentine, a ime protivnika bit će jasno nakon što bude poznato da li će Milan igrati Evropsku ligu. Ta odluka trebala bi biti donesena danas.

Meč između Sarajeva i Banantsa možete pratiti na kanalu Arena Sport.

Široki Brijeg je uspio izvući remi na Pecari nakon što je protiv Domžala gubio rezultatom 2:0 na poluvremenu. Ekipu Borisa Pavića spasili su golovi Turčina i Markovića. Široki se nada da u Sloveniji može doći do rezultata koji će ga odvesti u drugo pretkolo.

Bosanskohercegovački predstavnik ima mnogo teži zadatak od Sarajeva, jer je slovenski predstavnik bio favorit i prije prvog meča, a sada ima i vrlo dobar rezultat pred revanš.

Konačni pobjednik ovog dvomeča u drugom pretkolu Evropske lige igrat će protiv ruskog predstavnika Ufe.