Općin Foča u Federaciji BIH: Sve spremno za početak manifestacije“ Ustikoljansko ljeto 2018

Stanovnici Općine Foča u Federaciji BIH, ali i brojni drugi građani i ove godine imat će priliku uživatu u raznovrsnim sadržajima trrdicionalne manifestacije Ustikoljansko ljeto 2018 godine. Riječ o kulturno-sportskoj manifestaciji koja se u ovom dijelu našeg Kantona, oranizuje već 17 godina.

„ Finasije su bile ključni razlog određivanje svih sadržaja ove manifestacije. Kako se nebi prekinula tradicija odlučili smo da ova kulturno-sportska manifestacija traje kraće, ali će svim posetiteljima ponudi već sada tradicionalne sadržaje. Ustikoljansko ljeto 2018 počet će u četvrtak 26 jula i trajati do ponedjeljka 30. jula“ Izjavio je načelnik Općine Foča u Federaciji BIH Zijad Kunovac, ističući da će biti upriličene  izložbe i zabava za djecu te sportska takmičenja .

Bez obzira na  finasijske probleme, oragnizatori su se potrudili da kada je riječ o kulturno- zabavnom programu,  pored  muzičara s područja BPK Goražde i  ove godine obezbjede  neka zvučna imena bh estrade , poput Ferida Avdića, Hasibe Agić i Nihade Kapetanović.

Otvaranje ovogdišnje manifestacije Ustikoljansko ljeto 2018, planirano je za četvrtak u 20 sati, a zvijezda večeri bit će Denial Ahmetović.