BPK : Informacija Uprave policije

Postupajući po prijavi od 14.06.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su dana 26.07.2018. godine Kantonalnom tužilaštvu Goražde dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Lahka tjelesna ozlijeda” iz člana 173 KZ F BiH, protiv osumnjičenih  H.A. i H.S., nastanjeni u naselju Vitkovići, Grad Goražde.

Postupajući po prijavi od 06.07.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su dana 26.07.2.2018. godine Kantonalnom tužilaštvu Goražde dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Lahka tjelesna ozlijeda” iz člana 173 KZ F BiH, protiv osumnjičenog R.Dž., nastanjenog u Goraždu.

Postupajući po prijavi od 17.07.2018. godine službenici Policijske Uprave Goražde Policijske stanice  Goražde su dana 26.07.2018. godine Kantonalnom tužilaštvu Goražde dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Nasilje u porodici” iz člana 222 stav 2 KZ F BiH, protiv osumnjičenog H.A., nastanjenog u naselju Vitkovići,  Grad Goražde.

U 16,40 sati dežurnoj službi Policijske stanice  Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica, koja se dogodila u naselju Ustikolina. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja Goražde koji su izvršili uviđaj i obavjestili da su učesnici saobraćajne nezgode: T.M. iz Višegrada, upravljao p/m/v marke “Kia Sportage”,  P.L.  iz Bratunca, upravljao p/m/v marke “Golf 2”, i S.P. iz Bijeljine, upravljao p/m/v marke “Škoda Oktavia”. Protiv vozača T.M. podnešen  prekršajni nalog iz oblasti ZoOBS-a na putevima u BIH.