POČELI RADOVI NA SANACIJI STAMBENIH ZGRADA U VITKOVIĆIMA

Obzirom da su u toku radovi na sanaciji stambenih zgrada u naselju Vitkovići, gradonačelnik Grada Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima danas je posjetio mjesto radova. Kako je rečeno prilikom ove posjete radovi teku planiranom dinamikom i rokovi će biti ispoštovani.

Riječ je o projektu sanacije krovova zgrada u Vitkovićima, obzirom da su krovovi dotrajali stanari imaju ogromne probleme. Projekat je vrijedan 217.568,75 KM od čega je Federalno ministarstvo okoliša i turizma finansiralo 150.000,00 KM, a ostatak Gradska uprava. Rok za završetak radova je 60 dana. Izvođač radova je firma Kaja Company d.o.o. Goražde.

Govoreći o važnosti ovog projekta gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović u izjavi za medije je istakao – ”U saradnji sa Federalnim ministarstvom za okoliš na čijem je čelu ministrica Edita Đapo, realizujemo ovaj veoma važan projekat sanacije krovova na 15 zgrada u naselju Vitkovići, gdje su stanari potkrovnih stanova imali ogromne probleme. Imali smo intervencije i zahtjeve velikog broja građana da se riješi ovaj problem i na bazi toga, a i razumjevanja uvažene Ministrice realizujemo ovaj projekat. Danas smo se uvjerili na licu mjesta da radovi teku planiranom dinamikom i nadam se da će biti ispoštovani rokovi mada vrijeme i kiša stvara ogromne probleme kako stanarima tako i izvođaču. Mi apliciramo za odobrenje sredstava i za ostale zgrade jer je ovo gorući problem u naselju