POTPISANI UGOVORI ZA PROJEKTE OMLADINSKE BANKE U 2018. GODINI

U okviru programa „Omladinska banka Goražde“, koju partnerski podržavaju Grad Goražde i Fondacija Mozaik, danas je u Velikoj sali Gradske uprave organizovano potpisivanje ugovora za projekte neformalnih grupa mladih koji  su prošli na konkursu za dodjelu sredstava u sklopu ovog Programa.

Na konkurs za 2018. godinu prijavljeno je ukupno sedam projekata neformalnih grupa mladih. Nakon izvršenog procesa selekcije od strane članova Odbora Omladinske banke Goražde, odobrena su tri projekta ukupne vrijednosti 4.950,00 KM, od kojih će iznos od 1.750,00 KM biti obezbijeđen kao doprinos neformalnih grupa iz lokalne zajednice, a sa iznosom od 3.200,00 KM će biti podržani projekti iz Fonda Omladinske banke Goražde koji su i u 2018. godini zajednički obezbijedili Grad Goražde i Fondacija Mozaik. Riječ je o projektima naziva „Aktivna tehnologija“, „Za raju“, i „Stadion za sve“ koji će se realizovati do 20.11.2018. godine.

Današnjoj svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovao je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima koji je ovom prilikom čestitao mladima na potpisanim ugovorima i zaželio im uspjeh tokom realizacije projekata, te dodao – ”Punih sedam godina imamo izuzetnu saradnju sa Fondacijom Mozaik. Do sada smo realizovali 50 projekat koje su napisali naši mladi. Danas potpisujemo tri ugovora za tri projekta i zaista mi je drago da mladi pored svojih redovnih obaveza koje imaju u školi ili fakultetu odvoje vrijeme i napišu projekat, te tako daju doprinos svojoj lokalnoj zajednici. U ovoj godini u Budžetu Grada Goražda na kodu za mlade imamo 30.000,00 KM od čega 12.000,00 KM je za sufinasiranje projekata sa Fondacijom Mozaik.”

Riječi zahvalnosti Gradskoj upravi Goražda na dosadašnjoj saradnji na projektu Omladinske banke uputila je predstavnica Fondacije Mozaik,  Arnela Ramić – ”Mi smo partneri sa Gradom Goražde na projektu Omladinske banke i evo već sedam godina imamo uspješnu saradnju. Danas u Goraždu potpisujemo tri ugovora sa tri neformalne grupe naziva „Aktivna tehnologija“, „Za raju“, i „Stadion za sve“, tako da će biti jako interesantno i edukativno, a meni je drago da su mladi i dalje aktivni u Goraždu kako smo i navikli. Mi se iskreno nadamo da će biti još projekata obzirom da mi od ove godine radimo za našu društvenu zajednicu Lonac koja nam omogućava da mladima, dok god imamo sredstava za Omladinsku banku, omogućava otvaranje poziva i pristup sredstvima za društvene projekte, kao i sredstvima za poduzetništvo, za biznise i svim edukativnim paketima koje nudi Fondacija Mozaik sa svojim partnerima.”

Govoreći o svom projektu Hamza Gluhačević u izjavi za medije je istakao – ”Učenik sam STŠ Hasib Hadžović i naš projekat se zove „Stadion za sve“. Mi ovim projektom želimo da omogućimo renoviranje stadiona u 1. maju čime bi omogućili mladima da se mogu baviti sportom rekreativno na raspustu.”