BPK : Informacija Uprave policije

Dana 03.08.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Laka tjelesna ozljeda” iz čl.173. st.1 KZ F BiH, protiv osumnjičenih: K.E., H.M., i K.S., nastanjenih u  Goraždu te R.E., nastanjenog na  Ilidži.

Dana 03.08.2018.godine u 13,35 sati u ul.Zdravstvenih radnika, Grad Goražde, dogodila se  saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su učesnici saobraćajne nezgode: K.Ž., iz Goražda, i H.M., iz Švedske. Vozaču  K.Ž., uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BIH.

Dana 03.08.2018.godine u 14,25 sati patrola policije policijske stanice Ustkolina je u mjestu Ustikolina, općina Foča u  F BiH  lišila slobode lice M.B., nastanjenog u Sokocu, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,06 g/kg, te je isti u 16,10 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Istom je uručen  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 03.08.2018.godine u 15,40 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde licu F.L., nastanjenom u Goraždu, uručili su prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog omalovažavanja OSL-a u ulici Fočanska, Grad Goražde.

Dana 04.08.2018.godine u 08,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se H.A., iz Goražda i prijavio da mu je  u ulici Zaima Imamovića, Grad Goražde na frizerskom salonu “Ahmo” razbijeno staklo na ulaznim vratima. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da nije bilo nasilnog ulaska. Dalji rad na događaju u toku.

Dana 04.08.2018.godine u 09,20 sati  u ulici Sinan paše Sijerčića, Grad Goražde policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK  Goražda zaustavili su motokolultivator kojim je upravljao P.H., iz Goražda natovaren sa ogrevnim drvetom oko 1m3 bez potrebne dokumentacije. Na lice mjesta izašla je službenica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove BPK-a Goražde, koja je preuzela dalji rad iz svoje nadležnosti.

Dana 04.08.2018.godine u 13,50 sati dežurnoj  službi policijske stanice Goražde  obratila se T.A., iz Goražda i prijavila lice R.Dž., iz Goražda da je isti došao u trgovinsku radnju ”SHANG” koja se nalazi u ulici Sinan paše Sijerčića u Goraždu gdje je ista zaposlena,te da je njoj i njenoj koleginici P.E., iz Goražda  prijetio i upućivao pogrdne riječi. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te u službene prostorije MUP-a BPK Goražde pozvali lice R.Dž., gdje je isti  alkotestiran i ustanovljeno je prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 2,58 g/kg. Navedeno lice  je u 14,30 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog naročito drskog ponašanja u alkoholisanom stanju.

Dana 05.08.2018.godine u  04,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde  obratio se R.J., ,nastanjen u Goraždu i prijavio da je u ulici 1.Maj u blizini jedne kladionice  lice T.E., iz Goražda potegao pištolj na njega i nakon što su mu oduzeli pištolj isti se udaljio sa lica mjesta. Na lice mjesta upućeni su policijski službenic Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave i preuzli pištolj marke “Browing” kalibra 7,65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 5 metaka, te obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe koja je izvršila uviđaj. Lica T.E., i R.J pozvani su u službene prostorije MUP-a BPK Goražde kojom prilikom su navedeni alkotestirani gdje je kod lica T.E., ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu 1,97 g/kg, a kod lica R.J., 1,49 g/kg. Gore navedeni su u  06,15 sati lišeni slobode i smješteni u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Istog dana službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde izvršili su konsultacije sa Kantonalnim tužiocem koji je izjavio da nema elemenata krivičnog djela, te je licu R.J., uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog naročito drskog ponašanja u alkoholisanom stanju, a licu T.E., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o nabavljanju držanju i nošenju oružja i municije, zbog nošenje oružja pod dejstvom alkohola i nenošenja oružnog lista. Istog dana od lica T.E.,  na kućnoj adresi privremeno su oduzete tri lovačke puške za koje je navedeni  posjeduje urednu dokumentaciju.