Nekolicina bivših boraca u znak podrške kolegama u FBIH blokirala je danas ulicu Kulina bana u Goraždu

Nekolicina bivših boraca u znak podrške kolegama u FBIH blokirala je danas ulicu Kulina bana u Goraždu, gdje je na nekoliko sati zaustavljen saobraćaj.
Okupljeni su kazali da su blokirali cestu u znak podrške kolegama širom FBiH jer su ih, kako kažu, političari slagali kada je trebala da bude zakazana sjednica Zastupničkog doma i Doma naroda da se potvrdi njihov zahtjev.

“Slagali su nas i otišli su na godišnje odmore. Sada se inicijativa radi u Sarajevu i ovi naši su sjedili sa Bakirom Izetbegovićem i Edinom Mušićem i obećali su im da će se u četvrtak održati sjednica i da se završi ova priča. Mi smo u znak opomene izašli u nekom manjem broju, blokirali samo ovu ulicu u Goraždu, tako su i naše kolege iz Tuzle i drugih gradova. Ovo je znak upozorenja, jer ako slažu i drugi put onda ćemo radikalnije mjere poduzeti”, izjavio je Amel Barimac, predstavnik okupljenih boraca.

Saobraćaj u ulici Kulina bana u Goraždu u vrijeme blokade preusmjeren je drugim pravcem, a nezadovoljni borci nisu dozvolili prolazak, ispriječivši kombi vozila.