ŠESTA FESTIVALSKA NOĆ U ZNAKU SEVDAHA I NASTUPA DAVORA BADROVA

Kao i prethodnih pet dana Festivala i današnji dan je protekao u znaku izvrsne zabave i raznovrsnih muzičkih i drugih zabavnih događaja. Svi ljubitelji pozorištavečeras su u Velikoj sali Centra za kulturu mogli uživati uautorskoj predstavi mladih za mlade DP Eko Art iz Bugojna pod nazivom „Na rubu“.

I šestog festivalskog dana učesnici  likovna kolonija „Boje prijateljstva“ 2018. u Domu mladih vrijedno su radili, atokom dana posjetio ih je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima.

Na Centralnoj bini na platou ispred Gradske dvoranevečeras je na programu bilonoć sevdah, a uz pratnju pratnju Narodnog orkestra CzK nastupili su: Kasim Lemezan, Salko Dervišević, Rijad Karić, Lejla Žuga, Bećir Obarčanin, Senad Hodžić, Jasko Čavrk, Amina Kunovac, Safet Bučo, Ahmedina Pljevljak, Belma Ramović, Zafir Kajević, Anela Fejzić, Elmedina Laličić i Almir Mirvić. Oni su napravili odličnu atmosferu pred nastup MVIS „Behar“ Goražde i Davora Badrova koji je svojim nastupom oduševio goraždansku publiku.