Sto godina nogometa u Goraždu: Odigran revijalni meč, Bolić predvodio humane zvijezde

Sam početak manifestacije protekao je uz simbolično puštanje stotinu balona koje su pustili najmlađi goraždanski nogometaši obilježavajući na svoj način ovaj značajan jubilej, a onda su na terenu zaigrala proslavljena imena bh. i goraždanskog nogometa.

Tim Humanih zvijezda predvodio je nekadašnji selektor reprezentacije BiH Fuad Muzurović te nogometne legende Glavaš, Bolić i druga slavna imena bh. nogometa, ali i sportski novinari.

Zaigrali su protiv veterana Goražda koje je predvodio Avdo Kuljuh, a tim su činili igrači koji su kroz nekadašnji Radnički, a danas Goražde prošli od 60-tih godina do danas.

Početni udarac na utakmici koja je završena rezultatom 3:3 zajednički su izveli 84-godišnji Ibrahim Mašala, koji je u Goraždu nogomet igrao krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, i slavni bh. reprezentativac Elvir Bolić.

Goraždanska publika očekuje da se veliki jubilej obilježava i u narednom periodu. Sportskoj javnosti su poručili da goraždanski nogomet zaslužuje daleko više pažnje i podrške.