Pred domaćom publikom :Fudbaleri Goražda u subotu u 17 sati protiv Olimpika

Ovog vikenda  igraju se utakmice trećeg kola Prve lige F BiH. Ekipa Fudbalskog kluba ugostit će sarajevski Olimpik. Utakmica se igra na gradskom stadionu sa početkom u 17 sati.

Fudbaleri Goražda  u subotu  će dočekati sarajevski Olimpik. Tim  Goražda, povratnik u Prvu ligu  F BiH , u prva dva kola gostovao je u Konjicu i Mostaru, i  doživio oba poraza . Kandidatu za mjesto koje vodi u elitu bh. fudbala, Olimpiku, koji je već u prvom kolu u Vitezu kiksao odigravši nerješeno ovaj susret u Goraždu je izuzetno važan, isto kao i za domaću ekipu, kojoj odgovara samo pobjeda jer u slučaju neuspjeha Goraždani bi, već na startu sezone došli u veoma tešku situaciju.

Utakmica između Goražda i Olimpika počinje u 17 sati, a odigrat će se  na gradskom stadionu Midhat Drljević . Ekipu Goražda u međuvremenu pojačao je i dojučerašnji veznjak bihaćkog Jedinstva, Benjamin Dizdarić , koji će debitovati u sutrašnjem susretu  sa Olimpikom . 28-godišnji  Bišćanin je prošao kompletne pripreme sa ekipom Jedinstva, ali nije uspio postići  dogovor oko saradnje te je  prešao u redove Goražda.