BPK : Informacija Uprave policije

Dana 24.08.2018.godine u  11,50 sati dežurnoj  službi policijske stanice Prača obratio se Č.J., nastanjen u Prači FBiH i prijavio da su njemu i radnicima koji su radili na javnim radovima na rasčišćavanju puta prema selu Datelji, lica  R.S., i R.S., iz Sarajeva  upućivali razne pogrdne riječi. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici policijske stanice Prača te licima R.S., i R.S., uručili prekršajne naloge iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira, zbog drskog ponašanja i odbijanja naređenja   OSL-a.

Dana 24.08.2018.godine u 22,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se A.S.,  nastanjen u Goraždu i prijavio svog komšiju Ž.A., iz Goražda da se kod istog čuje buka i lupanje ispred kuće,  kao i pucanje iz vatrenog oružija. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali  navode prijave i utvrdili da je lice A.S., sa terase svoje kuće licu Ž.A.,  obratio sa riječime  da će ga ubiti, gdje se tom prilikom lice Ž.A., uputio u kuću te sa ulaznih vrata  iz lovačkog karabina marke  “CZ” ,kalibra  7,62×39 ispalio dva metka u zrak. Uviđaj lica mjesta izvršili su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Goražde. Upozat je i dežurni kantonalni tužilac, a licu Ž.A., uručen je prekršajni nalog iz oblasti ZoNDOM-a,te od istog oduzet lovački karabi marke “CZ”,kalibra 7,62×39, za koji posjeduje  oružni list uz urednu izdatu potvrdu o oduzetim predmetima, takođe licu A.S., uručen je prekršajni nalog iz oblasti ZoPPJRM-a, zbog naročito drskog ponašanja u alkoholisanom stanju.

Dana 25.08.2018.godine u 11,05 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde i prijavio da je u mjestu Ravni Gaj, Grad Goražde, izvršena bespravna sječa ogrevnog bukovog drveta. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, te su uz  prisustvo službenika Kantonalne uprave za šumarstvo utvrdili da je NN lice izvršilo sječu 6,79 m3 bukovog ogrevnog drveta i da su drva odvezena sa lica mjesta. Rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.

Dana 25.08.2018.godine u 17,50 sati na Gradskom stadionu u Goraždu prekinuta je fudbalska utakmica između  FK “Goražde” iz Goražda i FK “Olimpik” iz Sarajeva zbog toga što je lice H.J., iz Goražda fizički napao na glavnog sudiju utakmice B.B., iz Travnika. Glavnom sudiji pomenute utakmice ponuđena je ljekarska pomoć što je isti odbio. Lice H.J., pozvan je u službene prostorije MUP-a Goražde, kojom prilikom je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog fizičkog napada na drugo lice. Također policijski službenici su licima G.I., i S.Dž., iz Goražda su uručuli prekršajne nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv JRM-a, zbog naročito drskog ponašanja.

Dana 26.08.2018.godine u 14,55 sati u ul.31.Drinske brigade, Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali H.H.,  i H.F., iz Goražda. Zbog počinjenog prekršaja vozaču H.H., uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na  putevima u BiH.