Najavljeno povećanje cijena brašna neće zaobići ni područje BPK Goražde

Najavljeno poskupljenje cijena brašna na tržištu,do kraja ove godine  neće zaobići ni područje BPK Goražde- tvrde u Mlinsko-pekarskoj industriji Mlin Ustikolina, naglašavajući da je to neminovnost.

„Zbog smanjena prihoda pšenice, ali i njenog samog lošeg kvaliteta,te  nedostataka adekvatnih robnih rezervi, pekarska industrija u BiH, ove godine, primorana je da poveća cijene brašna na tržištu. U Srbiji i Mađarskoj, odakle se u najvećoj mjeri i uvozi pšenica za bh. tržište  već je došo do određenog  poskupljenja pšenice, pa tako u prosjeku mi već 30 -40 eura plaćamo skuplje tonu pšenice „ kazala nam je Šejla Bojadžija ,  direktorica MPI Mlin –Ustikolina, naglašavajući da će nastojati da nedođe do povećanja cijene hljeba i svih drugih pekarskih proizvoda.

„ Cijene brašna ćemo uskladiti sa tržištem, tako da okvirno već sada mogu reći da će brašno poskupiti za nekih 1,50 do 2 KM. No mi smo već postigli dogovor da do kraja ove godine, bez obzira na povećanje cijene brašna, obezbjedimo stabilnost kada je riječ o cijenama svih pekarskih proizvoda u prvom planu hljeba“, istakla je direktorica Šejla Bojadžija.