Građevinski materijal za povratnike

Sedam povratničkih porodica na području opštine Foča konačno će dobiti adekvatan krov nad glavom. Za obnovu njihovih stambenih jedinica obezbjeđen je građevinski materijal kroz projekat koji u potpunosti finansira Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica.

U Foči su potpisani sporazumi za dodjelu građevinskog materijala za obnovu stambenih objekata povratnika na području ove lokalne zajednice.

Sporazum su potpisali predstavnici Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, Opštine Foča i sedam povratnika koji su dobili materijal.

Riječ je o vlasnicima dva djelimično i pet potpuno porušenih objekata na području sela Izbišno, Šuljci, Popov Most, Šubi, Kremin i Huseinovići. Asim Kečo iz Izbišna jedan je od povratnika koji duže od 20 godina čeka na obnovu kuće.

-Ponovo ću izgraditi kuću u svom rodnom selu i zahvaljujem se ministarstvu i Opštini Foča na podršci koju nam pružaju. Mnogo smo čekali i konačno dočekali krov nad glavom u rodnom kraju-izjavio je Kečo.

Predsjednik SO Foča, Izet Spahić je naglasio da je ovo značajan korak i uslov za održivi povratak na području Foče, dok je načelnik za Opštu upravu, Zoran Ćosović zahvalio ministarstvu i povratnicima poželio uspjeh u rekonstrukciji objekata.

Federalno ministarstvo za izbjeglice je u potpunosti finansiralo ovaj projekat čija je vrijednost  oko 90 000 km.