Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova postavljanja kućnih brojeva i natpisa ulica u urbanom dijelu grada Goražda

U Maloj sali Gradske uprave danas je organizovano potpisivanje Ugovora o izvođenju radova postavljanja kućnih brojeva i natpisa ulica u urbanom dijelu grada Goražda sa firmom Fidges-upravitelj.

Svi stambeni objekti bit će označeni kućnim brojevima

Na prijedlog Službe za urbanizam i prostorno uređenje usvojena je odluka na gradskom vijeću o postavljanu kućnih brojeva na svim privatnim kućama i stambenim zgrada gdje su ti brojevi nedostajali u predhodnom periodu. Riječ je o ukupno 2665 kućnih brojeva i 106 natpisa ulica u užem gradskom području.

“Table će biti postavljene na stambenim objektima gdje su brojevi oštećeni ali i na novoizgrađenim objektima jer je u proteklih više od 10 godina značajan broj novoizgrađenih objekata. Ovo je opravdan projekat jer znamo šta znači ako jedna kuća nema obilježje sa brojem ili natpisom ulice, svima koji traže tu ulicu kako bi dostavili neku poštu ili ako traže tu adresu. Danas smo potpisali ugovor sa firmom iz Sarajeva koja je bila najpovoljni ponuđač i vjerujemo da će oni vrlo kvalitetno i na vrijeme obaviti svoj dio posla”, kaže gradonačelnik Muhamed Ramović.

Vrijednost projekta je 37. 440 KM.