Uprava policije informacija za period 04/05.09.2018. godine.

Dana 04.09.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ”Teška tjelesna ozljeda” iz člana 172.  KZ F BiH, protiv osumnjičenog Dž.S., nastanjen u Švedskoj.

 Dana 04.09.2018.godine u 13,00 sati u ulici Zaima Imamovića, Grad Goražde policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice Z.S., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,23 g/kg, te je isti  smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi  Goražde. Navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Dana 04.09.2018. godine u 16,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se F.T., nastanjena u Rogatici i prijavila da se njen otac F.M., nalazi u mjestu Trešnjica-Zmajevac, Grad Goražde, gdje ima problema sa NN licima koja su vršila bespravnu sječu šume na privatnom posjedu. Na lice mjesta izašli su policijski  službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave. Upoznat je uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo koji je izašao na lice mjesta i zbog bespravne sječe stabla bukve i breze, u količini od 0,77 m3, podnio prekršajni nalog  protiv lica B.N., iz Goražda.

Dana 05.09.2018.godine u 03,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se  uposlenik benzinske pumpe “Energopetrol” u ul.M.Tita, Grad Goražde i prijavio da on i kolega imaju problema sa jednim licem. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave i utvrdili da je lice K.D., iz Goražda, navedenim radnicima u prostorijama benzinske pumpe upućivao  riječi uvredljivog sadržaja i psovke.Navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog omalovažavanja OSL-a .