BPK : Informacija Uprave policije

Dana 05.09.2018.godine u 12,15 sati u mjestu Radići – Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili, da su u nezgodi učestvovali B.M., i Z.J., iz Sarajeva, te da su tom prilikom povrijeđena i lica Š.Z., i A.R., iz Sarajeva, koja su prevezena u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde radi ukazivanja ljekarske pomoći, gdje se dežurni doktor nije izjasnio o stepenu povreda. Vozaču B.M., uručen je   prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 05.09.2018.godine u 13,45 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno  je da je lice V.J., iz Goražda fizički napao jednog maloljetnog učenika  u  dvorištu  SMŠ “Džemal Bijedić” koja se nalazi u ulici Maršala Tita – Grad Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave. Lice V.J.,  pozvan je u službene prostorije MUP-a Goražde, kojom prilikom je istom uručen  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada na drugo lice i neovlaštenog zadržavanja u krugu škole.

Dana 06.09.2018.godine u 00,10 sati u ulici 1.Slavne višegradske brigade – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišil su slobode lice A.S., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,89 g/kg, te je isti  smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.