Udruženje „Dani jabuke“ : 15-ta privredno-kulturna manifestacija u drugoj sedmici oktobra

Pripreme za održavanje privredno-kulturne manifestacije “Dani jabuke”, ušle su u završnu fazu- rečeno je na današnjoj press konferenciji. Po riječima predsjednika Udruženja, Mirsada Hubanića, i ove godine  vlada veliko interesovanje za ovu manifestaciju.

„ Naime, već sad razmišljamo da proširimo površinu za sajmište, odnosno zakupimo i malu salu u gradskoj dvorani, jer je interes u prvom redu izlagača, iznad očekivanog. Pored BIH, i zemalja regiona, ovaj put svoj učešće najvili su i učesnici s Kosova i Albanije“- izjavio je Hubanić.

Po njegovim riječima, kvalitet i uspjeh goraždanskog sajma prepoznali su i predstavnici Evropske komisije, koji su odobrili , odnosno odlučili da finasijski podrže kviz znanja učenika srednjih škola.

„ Ove godine pored bosansko-hercegovačih, učešće će uzeti i dvije škole iz Srbije, tako da ćemo imati oko 60 učenika. Upravo učešće srednjih škola, naš sajam svrstava u sam vrh privredno-kulturnih manifestacija u BIH”,kaže Hubanić.

XV po redu tradicionalna manifestacija “Dani jabuke” Goražde 2018 , ove godine održat će se u periodu od 11. do 13. oktobra u gradskoj dvorani Mirsad Hurić, a pored sajmišta i kviza znanja, bit će upriličeno i niz stručnih predavanja za sve učesnike.