Musa: Spremni smo i vjerujem da možemo ostvariti pobjede protiv Finske i Češke

Izabranici selektora Jasmina Repeše u proteklih sedam dana pripremali su se u Sarajevu, a sutra u jutarnjim satima putuju u Finsku.

Jedan od ključnih igrača u bh. timu, novopečeni igrač Brooklyn Netsa Džanan Musa smatra da je ekipa spremna i vjeruje da može u prva dva meča doći do pobjeda.

“Mislim da radimo vrlo kvalitetno i nadam se pobjedi u Finskoj”, kazao je Musa nakon posljednjeg treninga u Sarajevu uoči odlaska u Finsku.

Kada je u pitanju drugi meč, 16. septembra u Sarajevu sa Češkom, Musa ističe da se radi o snažnoj reprezentaciji, ali vjeruje također da će selekcija BiH uz podršku navijača slaviti i u tom meču.

“Nadam se punoj dvorani, da će nas navijači podržati. Dat ćemo sve od sebe i mislim da možemo ostvariti pobjedu”, kazao je.

Musa je propustio prošlo okupljanje zbog obaveza u Americi, a ističe da se svaki put sa zadovoljstvom odaziva na poziv u reprtezentaciju.

Sa selektorom Repešom je radio dok je igrao u Cedeviti.

“On je zaslužan za moj dolazak u Cedevitu tako da sam upoznat s njegovim radom. Mislim da je napravio nevjerovatnu atmosferu i nastavio ono što je Dule počeo”, izjavio je mladi bh. košarkaš.

FENA