OBEZBIJEĐENA SREDSTVA ZA PROJEKAT UTOPLJAVANJA I REKONSTRUKCIJE KROVA GRADSKE DVORANE „MIRSAD HURIĆ“ GORAŽDE

Na osnovu Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije” utvrđene Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu danas su u prostorijama Federalnog ministarstva prostornog uređenja potpisani ugovori za pomenute projekte.

Ugovor u ime Grada Goražda sa ministrom Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josipom Martićem potpisao je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović.

Ugovore su potpisali i načelnici općina Čapljina i Stolac, te gradonačelnik Livna Luka Ćelan, a ugovor koji je potpisao gradonačelnik  dr.sci. Muhamed Ramović odnosi se na projekat “Povećanje energetske efikasnosti u Gradskoj dvorani u Goraždu” sa sredstvima u iznosu od 50.000,00 KM.Govoreći o danas potpisanim ugovorima i projektima zahvaljujući kojima će se doprinijeti rješavanju problema Gradske dvorane kada je energetska efikasnost u pitanju, te rekonstrukcija krova, gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović u izjavi za medije je istakao – ”Imamo velike probleme kada je u pitanju naša Gradska dvorana, sa ovih 50.000,00 KM i sredstavima koje ćemo mi obezbijediti završićemo projekat utopljavanja. Također rješavamo i problem krova Gradske dvorane za što nam je Vlada FBiH odobrila 100.000,00 KM, tako da zajedno sa sredstvima za koje smo danas potpisali ugovor i sredstvima s kojim ćemo mi sufinansirati ove projekte rješićemo goruće probleme Gradske dvorane.”