Otvorena šehidska kapija na mezraju u naselju Pargani

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe, otvorena je šehidska kapija na mezarju u naselju Pargani. Projakt Organizacije porodica šehida i poginulih boraca i savjeta Mjesne zajednice Goražde, finansijski je podržalo Ministarstvo za boračka pitanja BPK Goražde.

“Krajnje je  vrijeme bilo da se i na ovom mezarju izgradi kapija i obilježi mjesto gdje počivaju šehidi”, rekao je danas Admir Osmanspahić, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca.

“Ovdje je ukpano 19 šehida i za nas je to vrlo važan projekat” ,istako je Esad Šubo, predsjendik Nadzornog odbora Savjeta MZ Goražde III.

“Ministarstvo za boračka pitanja BPK Goražde svake godine  kontinuirano u budžetu planira sredstva u ove namjene, a prošle godine je izdvojeno oko 40.000 KM”, naglasio je  Eniz Halilović, ministar za bračka pitanja u Vladi BPK Goražde.

On ističe da je za izgradnju šehidske kapije potrošeno 6.000 KM.Trajna je obaveza urediti i čuvati mjesta na kojima počivaju branitelji Bosne i Hercegovine, rečeno je danas te naglašeno kako će se slični projetki realizovati i u narednom periodu.