Memorijalni rukometni turnir posvećen Mevzeti Perli-Balji

U organizaciji Ženskog rukometnog kluba ”Goražde” u Gradskoj dvorani ”Mirsad Hurić” održan je XXIII Memorijalni turnir ”Mevzeta Perla Balja” koji se održava u znak sjećanja na izuzetnu rukometašicu i nekadašnju članicu ŽRK Goražde Mevzetu Perlu, koja je u 25. godini preminula od teške bolesti. Na turniru su pored domaće ekipe Goražda nastupile još i ekipe ŽRK „Hrasnica“-Hrasnica, HŽRK „Zrinjski“ iz Mostar, te RK „Hadžići Dido Group“-Hadžići.

Pobjedik turnira bila je ekipa domaćina koja je u finalu savladala tim iz Hadžića, dok je u utakmici za treće mjesto ekipa Hrasnice pobjedila rukometašice Zrinjskog. Poseban žiri za najbolju rukometašicu na turniru proglasio je Ismihanu Perla (ŽRK Goražde). Najbolja golmanka je takođe iz ekipe domaćina turnira, Dunja Brankovan. Najbolji strijelac turnira je Dejana Kulić iz tima Hadžića.

Turnir je zvanično otvorio pomoćnik Gradonačelnika Goražda Sanid Zirak, a priznanja najuspješnijim rukometašicama i ekipama uručili su Munevera Fočo, sestra Mevzete Perla Balje i ministra za obrazovanje mlade, nauku, kulturu i sport BPK, Damir Žuga.

Skroman poklon Emini Mujagić, rukometašici Goražda koja je dala veliki doprinos u brojnim uspjesima ove ekipe a koja se uskoro zvanično oprašta od aktivnog igranja, uručio je Sinan Ligata, predsjednik ŽRK  ”Goražde”.