FK Goražde ostvario važnu pobjedu

Fudbaleri Goražda došli su do druge uzastopne pobjede u okviru Prve lige FBiH. U Novom Travniku savladali su domaću ekipu rezultatom 1:0. Pobjedu u prvoj utakmici Prve ženske nogometne lige Federacije BIH zabilježio je i SFK Libero. Susret između nogometaša Azota i ekipe Zenica Siti nije odigran, jer se gosti nisu pojavili na stadionu u Vitkovićima.

Do važne pobjede  nogometaši Goražda došli sz na gostovanju kod Novog Travnika. Radilo se o derbiju začelja, a više su pokazali Goraždani koji su slavili sa minimalnih 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Benjamin Dizdarić u 28 minuti. Ekipa Novog Travnika imala je dosta prilika u drugom poluvremenu koje nije iskoristila te su Goraždani došli  do tri važna boda. U narednom kolu u Goražde dolazi ekipa Bratstva iz Gračanice.

U okviru 1.kola Prve ženske nogometne lige FBiH na gradskom stadionu u Goraždu odigrana je utakmica u kojoj je  ekipa SFK Libero  savladala Fortunu iz Živinica ubjedljivim rezultatom 6:0. Golove za domaći tim postigle su :Lejla Hrelja 4x, te po jedan Irma Smajić i Branka Cvijetić.U sljedećem kolu SFK Libero  dočekuje ekipu Širokog Brijega.

Na Međunarodnom karate turniru DBG Open 2018. koji je uz učešće oko 600 sportista proteklog vikenda održan u Čitluku, član Karate kluba Goražde Aldin Mićivoda, u izuzetno teškoj juniorskoj konkurenciji u kategoriji +76 kg, osvojio je zlatnu medalju.

Četiri predstavnika na ovom turniru imao je i Karate klub Holidey koji su osvojili tri medalje. Srebrnu je osvojio  Emrah Dragolj, dok su bronzane medalje osvojili Azra Šogolj i Tarik Rišljanin.