Uprava policije informacija za period 20/21.09.2018. godine.

Dana 20.09.2018.godine u 10,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se F.F., nastanjen u ul.Fočanska, Grad Goražde i prijavio da mu je ispred kuće sa parking prostora otuđeno putničko motorno vozilo marke “Peugeot 406” koje je registrovano na ime T.Z., iz Goražda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da navedeno vozilo nije bilo obezbjeđeno, te da su se u vozilu nalazili ključevi kao i dokumenti od istog. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Krađa” iz čl.286 st.2 KZ F BiH.

Dana 20.09.2018.godine u 11,15  sati na magistralnom putu M-20 u ul. 31.Drinske brigade, Grad Goražde dogodila se  saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povređenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je P.E., iz Goražda,  upravljajući putničkim motornim vozilom marke “Renault clio” oštetila oko 2 metra zaštine ograde. Zbog počinjenog prekršaja gore navedenoj uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 20.09.2018.godine u 17,15 sati istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su  u ul.31.Drinske brigade, Grad Goražde, kod lica P.A., iz Goražda, pronašli  metalnu kutiju sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Gore navedeni pozvan je do službenih prostorija MUP-a Goražde gdje je  nad istim zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH.

Dana 20.09.2018.godine u 17,30 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su licu Š.S., nastanjenoj u naselju Lastavice, Grad Goražde  uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog  naročito drskog ponašanja.

Dana 20.09.2018.godine u 17,40 sati u ul.M.Tita, Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom i povrijeđenim pješakom. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da je vozač A.F.A., nastanjen u Turskoj upravljajući putničkim motornim vozilom marke “Fiat 500” prilikom pokušaja da izbjegne pješaka udario u pakirano putničko motorno vozilo marke “Peugeot 307” vlasništvo V.E., iz Goražda, te da je ovom prilikom povrijeđen pješak B.E., iz Goražda. Navedena je prevežena do Urgentnog centra Kantonalne bolnice u Goraždu radi ukazivanja ljekarske pomoći, gdje se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda, a ista je zadobila tjelesne povrede u predjelu glave, te oguljotine desnog lakta i oba koljena.  Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji  gore navedenog događaja je u toku.

Dana 20.09.2018.godine u 21,15 sati u naselju Mravinjac, Grad Goražde dogodila se  saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su utvrdili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali P.F., nastanjen u naselju Mravinjac, Grag Goražde, i Dž.M., nastanjen u naselju Džindići, Grad Goražde. Patrola policije izvršila je uviđaj, te vozaču P.F., uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

bpk.gov.ba