Delegacija iz Palestine boravila u Goraždu

Delegacija ambasade Države Palestine u BiH, na čelu sa zamjenikom ambasadora Mohammedom Hammadom, posjetila je danas Goražde. Tokom susreta sa gradonačelnikom Goražda i njegovim saradnicima razgovarano je o pozitivnim praksama grada na Drini i načinima kojima se Goražde oporavilo nakon posljednjeg rata, kako bi ta iskustva prenijeli u Palestinu.

„ Mi smo tu s razlogom da se upoznamo sa razvojem Goražda i sagledamo  kako je ovaj grad poslije rata doživilo ekonomski i socijalni uspjeh. Borba u Palestini ide na dva načina, na način da se gradi Palestina i u isto vrijeme da se nastave boriti za ostali dio zemlje. Ovom prilikom se zahvaljujemo Gradu Goraždu na čelu sa gradonačelnikom i nadamo se da ćemo preuzeti pozitivne prakse kako bi ih implementirali kod nas u Palestini“ – kazao je Mohammed Hammad zamjenik ambasadora Palestine u BiH.

Gradonačelnik Goražda  Muhamed Ramović kazao je da je veoma obradovan posjetom delegacije Palestine našem gradu

” I na ovaj način potvrđujemo da je Goražde otvoren grad, da ima veliki broj bratskih i prijateljskih gradova u svijetu. Delegacija iz Palestine htjela je da se uvjeri na licu mjesta koje su to pozitivne prakse te da ih prenesu u Palestinu. Palestina je država koja je u svijetu u najvećim problemima, poznato nam je da ljudi već godinama na jednom mjestu žive u totalnoj blokadi, a mi to dobro znamo i razumijemo i danas smo jasno kazali da se suosjećamo s tim narodom i želimo da im prenesemo pozitivne prakse naše lokalne zajednice „ – rekao je Ramović.