Kros za mlade ” Granice su negdje drugdje”

U okviru projekta ”Radionice i kros za mlade ‘Granice su negdje drugdje’ ”, kojeg zajedno realiziraju odbori za međureligijsku saradnju Goražde, Trebinje i Zenica, u četvrtak, 27. septembra 2018.g. predviđen je kros za mlade od Crkve Svetog Georgija u Novom Goraždu do Kajserija džamije u Goraždu. Ovo je jedna od aktivnosti koju Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini i odbori za međureligijsku saradnju provode sa ciljem jačanja međureligijskog dijaloga u Bosni i Hercegovini i izgradnje povjerenja među građanima Bosne i Hercegovine.

Dužina utrke je cca 3,6 km, a maksimalno predviđeno vrijeme je 35 minuta. Maksimalan broj učesnika je 50. Kros počinje u 11:00 sati ispred Crkve Svetog Georgija u Sopotnici, Novo Goražde. U blizini crkve trkači prelaze magistralni put M20 i nastavljaju pješačkom stazom / šetalištem pored Drine do Gün-Gor parka u Goraždu, potom ulicom Sinan-paše Sijerčića i izlaze na magistralni put M20, kako bi preko mosta Alije Izetbegovića i ulicom Ibrahima Čelika došli do Kajserija džamije u Goraždu. Proglašenje pobjednika predviđeno je u 11:40 sati. Bit će proglašena prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji.

Za sve učesnike predviđena je užina i okrepljenje, te diploma za učešće u krosu. Za prva tri mjesta u obje kategorije predviđene su i skromne nagrade. Učesnicima krosa koji trebaju pravdati odsustvo sa časova u školi bit će pripremljena uvjerenja o učešću u krosu.

Pravo prijave na kros imaju mladi starosne dobi od 15 do 30 godina. Prijava učešća može se izvršiti na e-mail adresu office.omsgorazde@gmail.com, ili na brojeve telefona +387 61 534 503, +387 66 111 380. Prilikom prijave potrebno je navesti: 1. Ime i prezime; 2. Godinu rođenja; 3. E-mail adresu ili broj telefona ili Facebook profil. Prijava je besplatna. Krajnji rok za prijavu je srijeda, 26. septembar 2018.g., ili do popune broja učesnika (50).

Za prijavljene učesnike iz Goražda organiziran je besplatan prevoz autobusom do Crkve Svetog Georgija u Novom Goraždu, sa polaskom u 10:00 sati ispred Kajserija džamije u Goraždu, a za učesnike iz Novog Goražda besplatan prevoz autobusom, sa polaskom u 12:00 sati ispred Kajserija džamije.