Izložba „Zdrava hrana Ustikolina 2018“

Izložba Zdrava hrana Ustikolina bez sumnje je i ove godine ponudila posjetiocima odabrane proizvode po domaćoj recepturi.  Jedina zamjerka koja se može uputiti organizatorima je skroman broj izlagača, ali to više govori o ukupnom stanju u poljoprivrednom sektoru u Državi nego o promociji zdrave ishrane i potražnji za ovim proizvodima.

Na izložbi zdrave hrane u Ustikolini Rasema  Iković redovno nudi teglice pune slasnih i zdravih zalogaja brižljivo pripremane  od plodova koje ubire sa trideset dunuma zemlje u selu Filipovići. Za pripremu jedne teglice slatka od šljiva ili ajvara potrebno je mnogo truda, strpljenja i ljubavi ističe Rasema.

Manifestaciju je  u zvaničnom dijelu otvorenom proglasio premijer BPK Goražde Emir Oković, a među zahvalnicama koje  su predstavnici domaćina, općine Foča u Federaciji BiH, uručili  zaslužnima za organizaciju izložbe, jedno od priznanja završilo je i u rukama doktora Nezira Tanovića.

Izložba zdrave hrane prilika je da se pokažu i plasiraju druge vrste proizvoda iz domaće radionosti…

Izložba u Ustikolini je i takmičarskog karaktera a stručni žiri će ocijeniti koji će izlagač ponijeti titulu najuspješnijeg prozvođača zdrave hrane.