Uprava policije informacija za period od 28.09. do 01.10.2018. godine.

Dana 29.09.2018.godine u 15,30 sati na magistralnom putu M-20, u ul.1.Drinske brigade – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom i povrijeđenim licima. Na lice mjesta  izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da je došlo do prevrtanja vozila marke “Audi A4” na kolovoz, a kojim je upravljao vozač O.H., iz Goražda. Vozilo hitne pomoći Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde prevezlo je navedenog vozača i suvozača H.H., iz Goražda, gdje se dežurni  ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Vozaču O.H., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 29.09.2018.godine u 01,55 sati policijski službenici policijske stanice Prača su u mjestu Švabsko groblje, općina Pale-Prača u F BIH, lišili slobode lice B.V.,  nastanjenog u Istočnoj Ilidži, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 2,03 g/kg alkohola u organizmu. Gore navedenom uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 29.09.2018.godine u  01,45  sati na magistralnom putu M-20 u ul. 31.Drinske brigade – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povređenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je u nezgodi učestvovao G.S., iz Gacka  i S.F., iz Goražda. Zbog počinjenog prekršaja  G.S., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobračaja  na putevima u BiH.

bpk.gov.ba