U Goražde dopremljen izborni materijal

Izborni materijal za Opće izbore u BiH danas je dopremljen Gradskoj izbornoj komisiji Goražde. Predsjednik GIK-a Džemail Popović ističe da je riječ o osjetljivom izbornom materijalu, izvodima sa centralnog biračkog spiska i glasačkim listićima.

Prema njegovirm riječima, u saradnji sa predsjednicima biračkih odbora i pripadnicima MUP-a BPK Goražde bit će sačinjen plan dostave, kako bi se u subotu obavila distribucija po biračkim mjestima.  

Popović je napomenuo da će do dana održavanja izbora  Gradska izborna komisija  raditi na ažuriranju izvoda iz centralnog biračkog spiska, u skladu sa instrukcijama Centralne izborne komisije  BiH, a riječ je o brisanju osoba umrlih od dana zaključivanja centralnog biračkog spiska 24. avgusta do danas.

U Gradskoj izbornoj komisiji napominju da u Goraždu pravo glasa ima oko 21.000 birača. Oni će glasti na 35 biračkih mjesta od kojih 32 redovna, jednom za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima a radit će i dva mobilna tima.  Lokacije biračkih mjesta su iste u odnosu na prošle izbore a jedino novo biračko mjesto je u naselju Zupčići. Gdje će obaviti svoju građansku dužnost birači mogu provjeriti na web stranici izbori.ba ili slanjem jedinstvenog matičnog broja na 091 12 12 12.