Goražde: Počelo uklanjanje izbornih plakata

Do kraja ove sedmice Goražde će biti očišćeno od svih plakata I izbornog materijala, ističu u gradskoj upravi, te naglašavaju da je već izrečeno nekoliko prekršajnih kazni. Iako su propisi veoma jasni, ni ovaj put pojedine političke opcije nisu se pridržavali odredbi, pa su tako stranke, odnosno kandidati sa listi, koristili po njima sva moguća mjesta, kako bi postavili svoje slike I na taj način dobili povjerenje birača

“ Mi smo nastojali na vrijeme dijelovati, ali je bukvalno preko noći dolazilo do postavljanja materijala po drveću, fasadama, stubovima I drugim nedozvoljenim mjestima. To je posebno bilo izraženo u posljednjoj sedmici predizborne kampanje” kazao je Enever Adžem , šef Službe  za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i raseljena lica Grada Goražde, naglašavajuću da se pokazalo da je najbolji način da se uozbilje kandidati i stranke, represivno djelovanje.

“ U posljednjoj sedmici kampanje, ali i ovih nekolilo dana nakon izbora, mi smo izrekli nekoliko prekršajnih kazni, a  koje se kreću od 200 KM za pojedince do 2000 KM za stranku” pojasnio je Adžem, te istako da će tražiti da se stranački materijal ukloni I sa bilborda, te siti-lajtova na području Goražda.