Muhamed Ramović: NBL je osvojio četiri mandata u Skupštini BPK

Nezavisna bosanskohercegovačka lista druga  je po broju osvojenih mandata  na području BPK Goražde,  prema preliminarnim podacima sa kojima raspolažu u ovoj stranci. Muhamed  Ramović, kao pojedinac na području kantona dobio j  najviše glasova 1258,  prema trenutnim rezultatima. Ramović smatra da je on zasluženo dobio glasove i to onih građana koji cijene ono što je do sada urađeno i planirano za naredni period.

U Nezavisnoj BH  listi zadovoljni su ostvarenim reazultatima postignutim na Općim izborima 2018, za područje BPK Goražde . Prema trenutnim podacima, NBL je osvojio četiri mandata u Skupštini BPK Goražde. Odmah iza  SDA koja ima  5 mandata. U  ovoj stranci  se nadaju glasovima mobilnih timova, iz  inozemstva i glasanja u odsustvu,  koji kako ističe Ramović,  mogu donijeti  male promjene. Ono što je sigurno, po njegovim riječima je da će pažljivo birati koalicione partnere prilikom uspostave vlasti u Skupštini BPK Goražde .

“Sada pravimo analizu za protekle četiri godine. Ko je stvarao tu krizu? Koji su sve bili problemi? Zašto se mjenjala koalcija , ministri? Gledaćemo da koalicija bude stabilna četiri godine. Mi ćemo  postaviti uslov da se radi u interesu građana i realizacije značajnih projekata. Nećemo podržavati interese pojedinaca i stranačko zapošljavanje. Ušli bi u koaliciju ako će biti ozbiljna, a ako ne , onda ćemo biti opozicija, ističe Muhamed Ramović.

Iako je osvojio mandat u Skupštini BPK Goražde Ramović  naglašava da će i ovaj put odluku o tome da li će biti poslanik ili gradonačelnik ,  prepustiti  građanima te simpatizerima i rukovodstvu Nezavisne BH  liste .

“Uradiću nešto kao i prije četiri godine. Vidjet ću šta će mi to predložiti članstvo i simpatizeri kao i rukovodstvo NBL-a . Potom ćemo raditi anketu s građanima. Razmišljanje građana će biti presudno”, naglašava Ramović.

I pored činjenice da je Ramović kao pojedinac dobio najveće povjerenje građana BPK , razlika u broju glasova dobijenih na lokalnim i općim izborima je velika. Za poziciju načelnika Ramović je dobio oko 7. 100 , dok je taj broj sada sveden na 1258, prema preliminarnim rezultatima. Ovakvu razliku Ramović  opravdava činjenicom da je na lokalnim izborima   imao šest  a na općim 325  protukandidata.