Iz SDA Goražde zahvalili građanima na ukazanom povjerenju

Članovi SDA Goražde su na pres konferenciji održanoj danas  zahvalili svim građankama i građanima BPK  Goražde koji su im dali podršku.

„Time su pokazali da žele nastavak pozitivnih procesa koji su se počeli dešavati na prostoru našeg kantona i države. Građani su poručili da u najvećoj mjeri podržavaju one koji rade marljivo, sistemski i planski u cilju razvoja kantona. U izbornoj kampanji nastojali smo voditi fer i korektnu kampanju baziranu na prezentaciji ciljeva naše izborne platforme koju ćemo provoditi u naredne četiri godine a od čega će svi građani kantona i države podjednako imati koristi i nismo se obazirali na nekorektnosti i klevete nekih drugih političkih subjekata“, poručili su na pres konferenciji.

„Rezultate izbora nećemo komentarisati do potvrđivanja izbornih rezultata, ali je evidentno da je snagom naroda odlučeno da SDA ostaje najsnažniji politički faktor u kantonu i državi. Jedno je sigurno, kroz formiranje izvršne vlasti, u kapacitetu koji budemo imali, nastavićemo borbu za razvoj kantona u svim segmentima i bolji život svih građana koji žive u njemu. Iako slijedi težak period SDA će svim problemima sigurno moći adekvatno odgovoriti“, poručli su.

Dodali su da će nastaviti provoditi projekte od značaja za razvoj kantona, biti dostupni i na raspolaganju za rješavanjevaših problema, i   nastaviti „čistiti“ Stranku od onih koji su se ogriješili o Zakon i nisu dostojni amaneta vlasti nad našim građanima.

„Podrška građana je potvrda da su prepoznati naši napori iz prethodnog mandata da, unatoč oprstrukcijama, provodimo reforme, popravljamo stanje i Bosansko-podrinjski kanton Goražde ubrzano vodimo naprijed.Još jednom se zahvaljujemo biračima na podršci za našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva gospodina Šefika Džaferovića, kao i za podršku koju su pružili kandidatima na listama Stranke demokratske akcije, čestitamo pobjednicima izbora i pozivamo ih da što prije počnemo razgovore o formiranju stabilnih koalicija, koje će omogućiti nastavak realizacije započetih infrastrukturnih projekata neophodnih za ubrzan razvoj Bosansko-podrinjskog kantona, provođenje sistemskih reformi i jačanje ekonomije“, poručeno je sa presa.