Na kvizu znanja učenika poljoprivrednih škola prvo mjesto osvojili učenici iz Srbije

U Goraždu je održan internacionalni kviz znanja za učenika poljoprivrednih škola iz četiri balkanske države.  Najviše znanja danas  pokazali su učenici iz Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika Svilanjac-Srbija , koji su osvojili prvo mjesto.

Inače, kviz znanja ove godine okupio je najveći broj ekipa srednjih škola do sada,  njegov kvalitet obogatili su i učenici iz Makedonije . Uz predstavnike BiH, koji su bili najmnogobrojniji, učestvovali su još  i učenici iz Srbije i Crne Gore.

Organizatori su i više nego zadovoljni činjenicom da je  kviz znanja postao prepoznatljiv u balkanskim državama , kao i sve većim  interesovanjem škola za učešćem u ovom načinu provjere znanja iz oblasti poljoprivrede.

Kviz znanja  podržan je i od  Evropske unije odnosno preko njenog  ureda koji djeluje u Užicu. Dio je  sajma i  izdvaja se kao jedna od bitnih aktivnosti koja okuplja veliki broj profesora i djece. Uz goste iz  BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije, organizatori ističu da su za učešće u kvizu znanja  zaiteresovani i profesori iz  Hrvatske. Oni su danas pratili kviz znanja kako bi se upoznali o njegovom kvalitetu i načinu održavanja.