OIK Foča u F BIH: Izborni process protekao bez većih problema

Izborni materijal s područja Općine Foča u Federaciji BIH, jutros je otpremljen Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Sam izborni dan, ali I proces brojanja glasačkog materijala, kako ističu u općinskoj izbornoj komisiji, protekao je bez problema. No I ored toga bilo je primjedbi, pa je jučer ponovljeno brojanje glasova sa jednog biračkom mjesta u Ustikolini.

“ Ponovili smo brojanje I utvrdili da odstupanja nije bilo, kada je riječ o strankama, ali  potkrala se na jednom mjestu manja greška kada je riječ o kandidatima unutar jedne strančake opcije. Takođe je na tom glasačkom mjestu 165 A 001, utvrđeno da se u glasačkom materijalu nalaze I dva listića više u odnosu na broj potpisa iz centralnog biračkog spiska I tako je I ostalo”, kazala nam je Amela Kunovac, predsjednica OIK-a Foča u F BiH.

Pravo glasa na području općine Foča u F BIH  imala je 1571 osoba , a glasalo se na tri biračka mjesta. Izlaznost je bila oko 70 %, što je, kako ističu u OIK-u na nivou općih izbora od prije četiri godine. I na području ove izborne jedinice evidentiran je znatan broj nevažećih listića

“ Nevažećih listića za Predsjedništvo BIH bilo je 7, 4 %, za državni parlament 16 %, a za federalni nivo vlasti nekih 15,6 %. Najmanji broj nevažećih listića bio je za Kantonalnu Skupštinu I procentualno on iznosi 4 %, istakla je Kunovac.

Po riječima predsjednice Općinske izborne komisije, izborni materijal sa područja općine Foča u Federaciji BIH, jutros je otpremljen Centralnoj izbornoj komisiji BiH.