Potpisani ugovori o dodjeli građevinskog materijala za tri porodice

Na osnovu Odluke o izboru korisnika donacija u građevinskom materijalu sa pozicije ”Transfer za raseljena lica i povratnike” Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica danas je u Maloj sali Gradske uprave organizovano potpisivanje ugovora sa tri korisnika sa područja grada Goražda. Ugovore u ime Grada Goražda sa korisnicima Projekta, u ime gradonačelnika dr.sci. Muhameda Ramovića potpisao je njegov pomoćnik Enver Adžem.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica raspisalo je Javni poziv izbjeglicama iz BiH, raseljenim osobama u BiH i povratnicima u Federaciju BiH, za podnošenje zahtjeva za rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina i gradova u FBiH. Gradska uprava Grada Goražda je predložila određeni broj korisnika i nakon provedenih procedura Komisija je izvršila odabir potencijalnih korisnika, gdje su odabrana tri korisnika sa područja grada Goražda kojima će biti dodjeljen građevinski materijal, a riječ je o Đozo Adviji, Smajović Raziji i Đozo Nesibu.

Prilikom potpisivanja ugovora, pomoćnik Gradonačelnika Enver Adžem je istakao – ”Danas smo potpisali tri ugovora o isporuci građevinskog materijala za tri korisnika sa područja grada Goražda, prije dva mjeseca potpisali smo šest ugovora, u ovoj godini ukupan broj ugovora je devet. Današnji ugovori su potpisani sa ugroženim porodicama, gdje smo uspjeli riješiti vrlo težak problem i pomoći ovim porodicama.  Zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica što nam izlazi u susret i naše zahtjeve uzima u obzir i dodjeljuje korisnicima pomoć u sanaciji njihovih kuća. U budućnosti ćemo nastaviti da objezbjeđujemo i isporučujemo građevinski materijal za ostale korisnike. Nadam se da će svi oni koji su se našli na bodovnoj listi u dogledno vrijeme ostvariti svoja prava za dodjelu građevinskog materijala. Nastojat ćemo da nađemo dodatna sredstva za sve što bude potrebno u okviru projekta. Postoji potpuna sanacija kuće, a negdje i djelimična tj. određeni dio kuće u zavisnosti od potrebe.

Riječi zahvalnosti Gradskoj upravi i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica uputila je Đozo Advija – ”Moja borba za krov nad glavom je trajala pune dvije godine, uspjela sam dobiti krov nad glavom zahvaljujući gradonačelniku Muhamedu Ramoviću i gospodinu Adžemu, koji  se nisu oglušili na moju patnju i moju borbu.  Ovom prilikom se želim iskreno i srdačno zahvaliti i predstavnicima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica što su nam dali krov nad glavom meni i mom bolesnom djetetu.”