U Goraždu sutra akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Crveni križ Goražde sutra će od 9 do 16 sati  organizovati akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Neposredno pred akciju izvršit će se i ljekarski  pregled osoba koje žele dobrovoljno darovati krv odnosno provjera  krvne grupe, krvne slika i krvog  pritiska. U Crvenom križu napominju da samo zdrave  osobe mogu biti dovrovoljni davaoci  te ovom prilikom izdvajaju i  plemenite ciljeve same akcije .

“Nadamo se da će biti dobar odziv. Mi smo proteklih godina u svim tim akcijama imali vekliki broj sugrađana koji su dobrovoljno darivali krv i na taj način pokazali svoju humanost. Cilj je prije svega da se obezbijede dovoljne zalihe krvi, tako da svi oni koji se nađu u situaciji da im je potrebna krv za liječenje da se može odmah djelovati i, da se ne dođe u situaciju čekanja , a to nekada nažalost može imati i najteže poslijedice”, naglašava Emir Sarajlić, sekretar Crvenog križa Goražde.

Dobrovoljno darivanje krvi održat će se u prostorijama Crvenog križa , u saradnji sa Federalnim zavodom za transfuzijsku medicinu.