Uprava policije informacija za period 16/17.10.2018. godine.

Dana 16.10.2018.godine u 15,40 sati na magistralnom putu M-20, u mjestu Perjani – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili,  da je u istoj učestvovao B.A., nastanjen u mjestu Zubovići, Grad Goražde, koji je  upravljajući  putničkim motornim vozilom marke “Audi A3” ostvario kontakt sa zaštitnom ogradom. Zbog počinjenog prekršaja  gore navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na  putevima u BiH.

Dana 16.10.2018. godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su licu B.E., iz Goražda uručili  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog prodavanja alkoholnih pića maloljetnim osobama.

Dana 16.10.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, dostavili Izvještaj o počinjenom  krivičnom djelu “Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZ F BiH, protiv osumnjičenog P.A., iz Sarajeva.

bpk.gov.ba