Kantonalna bolnica Goražde dobila vrijednu donaciju iz Danske

Kantonalnoj bolnici Goražde danas je dopremljena vrijedna donacija iz Danske. Riječ je o rasvjeti za operacionu salu te potrošnom materijalu, a vrijednost donacije iznosi više od 30.000 KM.

Prema riječima dr. Nermine Kamenicav.d direktorice Kantonalne bolnice Goražde donaciju je obezbjedio već dokazani humanista Mirsad Dervišević a na inicijativu bivšeg direktora ove ustanove dr. Muedina Silajdžića.

„ Ranije je gospodin  Dervišević obezbjedio sanitetsko vozilo za Kantonalnu bolnicu, a  danas je stigla vrijedna oprema za operacionu salu. U pitanju su stropni reflektori kao i potrošni materijal što je veoma značajno za ovu ustanovu obzirom da nam je potrebna rasvjeta za dvije operacione sale. Zaista smo zahvalni našem donatoru“ – istakla je Kamenica.

Naglasila je da su u Kantonalnoj bolnici u toku i druge aktivnosti na opremanju ove zdravstvene ustanove.

„ Trenutno radimo na opremanju Hemodijaliznog centra što će biti od velikog značaja za naše pacijente. Imamo naznake da bi nam i u tom smislu mogli pomoći određeni donatori i nadamo se da ćemo i to uspješno realizirati. U ovoj zdravstvenoj ustanovi  postoji velika potreba za nabavkom ali i obnavljanjem  postojeće opreme s ciljem pružanja što kvalitetnijih usluga pacijentima“ – kazala je dr. Kamenica.