BPK : Informacija Uprave policije

Dana 19.10.2018.godine u 11,10 sati u ul.Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom,  bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su učesnici nezgode O.A., i L.E., iz Goražda. Zbog počinjenog prekršaja vozaču L.E., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 19.10.2018.godine u 16,15 sati istražitelji Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde, su na šetalištu Mustafe Muratspahića – Grad Goražde, prilikom pregleda lica D.A., iz Goražda, kod istog pronašli jedno pvc pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Navedeno lice pozvano je u službene prostorije MUP-a Goražde, gdje je nad istim zavedena  kriminalistička obrade. Istog dana u 18,00 sati gore pomenuti lišen je  slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz  čl.239 st.3 KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Dana 19.10.2018.godine u 18,50 sati na magistralnom putu M-20 u mjestu Džindići Grad – Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom,  bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su učesnici nezgode V.N., iz Gacka i G.M., iz Trebinja. Zbog počinjenog prekršaja vozaču V.N., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.