Fudbaler Goražda Islamagić: Imamo najbolju odbranu u ligi

Fudbaler Goražda Vernes Islamagić, odnedavno je novo pojačanje u ekipi na poziciji zadnjeg štopera. 24-godišnji Islamagić odlučio je pomoći ekipi Goražda da ostvari opstanak u Prvoj ligi FBIH i što bolji uspjeh zahvaljujući iskustvu koje je stekao u dosadašnjoj sportskoj karijeri. Islamagić je igrao za Sarajevski Olimpik, u NK Val u Hrvatskoj, Zvijezdi Gradačac, i zeničkom Čeliku te Igmanu iz Konjica, a ističe kako je najbolji osjećaj igrati za tim u kojem si ponikao.

“Za svoj grad sam se odlučio da bi im pomogao u što boljem uspjehu i opstanku u prvoj ligi Federacije. Situacijom u klubu sam poprilično zadovoljan s obzirom na okolnosti koje vladaju u bh. fudbalu. Najvažnije je da smo svi kao jedno, složni. Trenira se na jako visokom nivou, svi smo zadovoljni dosadašnjim radom”, kaže Islamagić.

Fudbaleri Goražda uspjeli su do sada ostvariti značajan uspjeh , a u pet utakmica ostvarili su pet pobjeda bez ijednog primljenog gola izuzme li se utakmica protiv Jedinstva u Bihaću u kojoj Islamagić nije igrao, te utakmicu protiv Toška gdje su uzeli poen. Ako je suditi po ovom Goražde ima jednu od najboljih odbrana u ligi, a Islamagić smatra da je mnogo faktora koji su uticali na to.

“Mogli bi reći da imamo najbolju odbranu obzirom na statistiku i rezultat. Takav rezultat potvrđuje samo činjenice da smo kao kolektiv izuzetno jaki jer pojedinac u timu nije u stanju ništa sam napraviti, ipak fudbal je kolektivna igra. Rad, trud i disciplina, kao i vjera u kolektiv i želja za dokazivanjem da možemo puno bolje u odnosu na ono što smo pokazali na samom startu sezone kada smo nanizali četiri uzastopna poraza. Svima nam je važno da Goražde ostvari što bolji rezultat, prije svega zbog kluba i navijača. Grad Goražde zaslužuje jednog prvoligaša, pa i u skorijoj budućnosti što da ne i premijerligaša”, kaže Islamagić.

Ekipa je, tvrdi spremna i za teže susrete koji predstoje.

“Očekujem jake utakmice kao i do sada, mada sa ovakvom atmosferom koja vlada u klubu niti jednog momenta ne treba sumnjati u dobru igru i osvajanje bodova kako bi na zimsku pauzu otišli sa sigurnim plasmanom u gornji dio tabele”, tvrdi mladi fudbaler.

Ističe kako je za dobrog fudbalera potreban talenta, a za uspješnog i mnogo više. Trenira od pete godine života i do danas je uspio ostaviti dobar utisak, prije svega na vjerne navijače.

“Mnogo sam radio , ali sam se i odrekao mnogo toga zarad fudbala. Cijelo vrijeme sam imao podršku moje porodice, to je za mene bilo nešto najvažnije i to mi ne dozvoljava da ne idem naprijed”, kaže Vernes Islamagić.