Predstavljen projekat razvoja sportske infrastrukture za omladinske pogone

Fudbalski savez BPK Goražde danas je predstavio projekat  razvoja sportske infrastrukture za omladinske pogone. Riječ je o projektu  čija se vrijednost procjenjuje na 460.000 KM .

Po riječima Muhidina Raščića, predsjednika kantonalnog saveza, u implementaciji ovog projekta uz fudbalski  savez trabao bi se uključiti i Grad Goražde. Raščić dodaje da se Fudbalski savez BPK Goražde već obratio nadležnim službama gradske uprave za pomoć u implementaciji vrijednog projekta koji  trenutno ima podršku Fudbalskog saveza BiH gdje je u užem krugu prioriteta .

“Prihvaćem je među 16 projekata, a njegova ukupna  vrijednost je  460.000 KM . Od tog iznosa Grad Goražde bi trebao obezbijediti 200.000 KM, dok je 260.000 obećao FS BiH. Planirano je da se izgradi moderan stadion na pomoćnom terenu, koji je, kako svi znaju u katastrofalnom stanju i upotpunosti neuslovan za treniranje. Pozivam vijećnike Gradskog vijeća da razmotre i podrže ovaj projekat  te na taj način pomognu da djeca u Goraždu imaju kvalitetne uslove za treniranje i stasaju u kvalitetne igrače”,  kazao je Muhidin Raščić, predsjednik FS BPK Goražde.

Uzimajući u obzir cjelokupnu finansijsku situaciju i mogućnosti Grada Goražda kao i čnjenicu da se radi o većem iznosu sredstava koja treba obezbijediti u budžetu za 2019. godinu,  u kantonalmom savezu ističu da su spremni tražiti podršku i viših nivoa vlasti u BiH,  s ciljem izgradnje bolje sportske infrastrukture za djecu koja se bave fudbalom , i koja već godinama treniraju na neuslovnom pomoćnom stadionu u Goraždu.  Projektom je predviđena izgradnja  sportskog terena koji bi bio na raspolaganju fudbalskim klubovima i ponudio savremenije uslove za razvoj ovog sporta.

U FS BPK Goražde se nadaju da će nadležne institucije imati razumjevanje za ovaj projekat, u suprotnom  sredstava FS BIH u iznosu od 260.000 KM, mogla bi biti usmjerena u druge gradove BiH, koji su takođe aplicirali sa projektima  izgradnje sportske  infrastrukture i razvoja fudbala.

E.Tabaković/rtvbpk