DODJELJENJA STIPENDIJA IZ FONDACIJE KOJA NOSI IME SEJE BAVČIĆ

Sjeta i osmjesi u goraždanskom Udruženju „ Biser“

Ulazim u Udruženje oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja u Goraždu. I očekujem da čujem njen karakteristični glas. Da vidim njen osmjeh kojim je dočekivala sve prijatelje. Osmjeh kojim je zatvarala vrata svim lošim stvarima a otvarala ulaz za dobrotu. ..

.Dočekuju me sjeta i sjećanja. Sa jedne od fotografija na zidu cijelu prostoriju obasjava njen pogled…Kao da ruku pruža prema nama Seja Bavčić, osnivačica i dugogodišnja predsjednica „ Bisera“. I govori – E, zdravo, gdje ste vi. Dobro mi došli na rođendan! Šta je najbolje u tom trenutku. Odćutati tihu tugu za prijateljicom, za ženom koja je visoko nosila sve njene zastave.radosti i bola. Hrabrosti i nevjerovatne snage sa kojima je koračala kroz život. Uprkos svim preprekama. U inat teškoj bolesti.
Šta drugo nego odćutati tugu za ženom čiju dobrotu slavimo i ove noći, okupljeni dobrim povodom.

Njena sestra Fikreta i zet Muhamed Gafić su tu da iz porodične Fondacije koja nosi ime Seje Bavčić dodjele stipendiju Ajnuru Hadžiahmetoviću, studentu medicine. Ajnura ova Fondacija prati kroz njegov uspješan studij. Tihi i vrijedni mladić sa širokim osmjehom govori riječi zahvalnosti za, kako kaže, čast da dobije stipendiju što podsjeća na goraždanku koja je zadužila i grad i brojne njegove građane.

– I na ovaj način nastavlja da živi i traje naša Seja. Hvala svima koji su sa nama i čuvaju uspomenu na nju – kaže Fikreta. Potom briše veliku suzu što se otkida kao grumen dobrote, kao stranica trajnog sjećanja.
Onda nas daruje osmjehom. Koji toliko liči na osmjeh Seje Bavčić. Dobre duše goraždanske.

S. Klisura/NGG