U opremanje kabineta hemije u MSŠ „Enver Pozderović“ izdvojeno 7.000 eura

U Mješovitoj srednjoj školi „Enver Pozderović“ uspješno je realiziran projekat opremanja kabineta za hemiju u iznosu od 7.000 KM. Naime krajem 2017. godine na inicijativu kantonalnog ministarstva obrazovanja u pisanje projekta zajedno su se uključili menadžment mješovite škole i Udruženje Seka iz Goražda. Sredstva u iznosu od 200.000 obezbjedila je Austrijska razvojna agencija, dok je posrednik u realizaciji projekta bio regionalni Centar za okoliš Bosne i Hercegovine.

–Prvo smo izvršili promJenu podne podloge, zatim izmjena stolarije, a potom smo krenuli u opremanje kabineta namještajem i raznim hemikalijama potrebnim za izvođenje demonstrativnih i laboratorijskih vježbi. Želim se zahvaliti Esmi Drkendi, predsjednici Udruženja „Seka“ koja je bila spremna da zajednički apliciramo na ovaj projekat –kaže Mula Imamović, direktorica MSŠ „Enver Pozderović“.

Realizacija ovog projekta bila je novo iskustvo i za Udruženje Seka koje je po prvi put zajednički surađivalo sa odgojno obrazovnom institucijom u opremanju kabineta i nabavci opreme.  U Udruženju „Seka“  zadovoljni su profesionalnim odnosom sviha aktera u projektu.

–Zajedno smo pisale i provodile projekat i na kraju zajednički pripremili izvještaj koji trebamo uputiti prema regionalnom centru za okoliš BiH –kaže Esma Drkenda predsjednica  Udruženja „Seka“.

U narednom periodu nastojaće se proz projekte izvršiti i opremanje kabineta informatike obzirom da je oprema zastarjela kažu u menadžmentu škole.

B.Šapčanin/rtvbpk